Actueel

04 september 2017

De Actualiteitscontrole versnelt het proces

Sinds dit voorjaar is de Actualiteitscontrole beschikbaar als nieuwe functionaliteit op het Landelijk Schakelpunt. Sinds mei voor alle apotheken die werken met het zorginformatiesysteem van CGM; sinds augustus ook voor Caresoft-gebruikers. Later dit jaar volgen Tetra en PharmaPartners. De Actualiteitscontrole is inmiddels door veel apothekers in gebruik genomen. We spraken mevrouw Temmink, apotheker van Alphega apotheek De Haan in Doetinchem over haar ervaringen.

“We hebben de Actualiteitscontrole ongeveer anderhalve maand geleden in gebruik genomen. Voorheen moesten we bij het aanschrijven van een recept lang wachten op LSP-gegevens. Je kunt dan niet verder met je werkzaamheden. Dat was voor ons de reden deze nieuwe functionaliteit snel in gebruik te nemen.”

Hoe werkt de Actualiteitscontrole?

Als de apotheker het dossier van de patiënt opent om bijvoorbeeld een recept te verwerken, wordt in het apothekersinformatiesysteem aangegeven of er nieuwe informatie over de patiënt beschikbaar is. Hiervoor is geen UZI-pas nodig. De apotheker kan er dan voor kiezen deze gegevens op te vragen via het Landelijk Schakelpunt. Uiteraard is inloggen met de UZI-pas hiervoor wel vereist.

Let op! De Actualiteitscontrole is iets anders dan LSP Signaal. De verschillen leggen we uit in de factsheet Actualiteitscontrole en LSP signaal.



“Het voordeel van de Actualiteitscontrole is dat het Landelijk Schakelpunt niet meer bij ieder patiëntcontact bevraagd hoeft te worden. Alleen nog maar als de Actualiteitscontrole aangeeft dat er nieuwe informatie is. Met de Actualiteitscontrole gaat ons werkproces in de apotheek nu een stuk sneller!”